Gras- & Beplantingswerken

Wil je een nieuw stukje gazon of bijhorende plantjes? Daar kunnen wij je mee helpen. Afhankelijk van jouw noden ondersteunen wij met het zaaien van gras, of het plaatsen van grasmatten.

Gras (bij)zaaien

De meest budgetvriendelijke manier is natuurlijk het zaaien of bijzaaien van gras. Heb je enkel last van kale plekken, maar ligt je gras er verder goed bij, dan kunnen we simpel gras extra zaaien en zorgen we zo voor een mooi gerenoveerd gazon.

Heb je echter te veel last van onkruid, of ligt je tuin niet volledig vlak, dan kunnen we eerst ondersteunen met de nodige grondwerken zoals het nivelleren en het afvoeren van slechte grond alvorens we volledig nieuw gras inzaaien.

Hou er wel rekening mee dat gras zaaien enkel mogelijk is tijdens het voorjaar van maart tot mei. In het najaar kan dit vanaf midden augustus tot eind oktober.  We zaaien het gras ook best bij een bodemtemperatuur van rond de 10°C, dit zorgt voor een optimale ontkieming van de graszaden.  Het beste kan je zaaien op een windstille dag, wanneer het niet te droog is.

Grasmatten

Het voordeel met het leggen van grasmatten is dat je natuurlijk een jaar vooruit bent. Je kan onmiddellijk genieten van een prachtig gazon. Het budget per vierkante meter ligt wel significant hoger.

Beplantingswerken

Wil je naast een mooi gazon ook de nodige bomen of planten er bij? Ook daar kunnen we je mee helpen. We kijken samen met jou welke type planten en bomen het beste in jouw tuin passen. Zo zijn er plantjes die eerder goed wassen in de schaduw of in de volle zon, en zijn er planten die meer nood hebben aan water dan andere, of een andere bloeitijd hebben. Door de goede combinaties te maken zorgen we er voor dat je tuin in balans is en het hele jaar door mooi oogt.

Wij adviseren, jij kiest de planten en bomen.  Heb je groene vingers? Dan kunnen wij enkel de levering voorzien. Wil je graag volledig ontzorgd worden, dan brengen wij ook de beplanting en het onderhoud in orde voor je.

Ik wil graag nieuw gras! Hoe pakken we dat aan?

Bel ons gerust vandaag nog even op van zonsopgang tot zonsondergang, we helpen je graag verder. We komen steeds vrijblijvend even langs bij je thuis om in te schatten welke opties het beste zijn, en stellen samen met jou je droomgazon mét plantjes en bomen samen. Op basis van een transparante offerte kies je dan of je met ons wil samenwerken. Tot straks?